Eerste boom geplant op groenactiviteitenterrein Laar

stadhuis gemeentehuis weert

Naast de schans in Laar wordt op dit moment een groenactiviteitenterrein aangelegd. De eerste en centrale boom op dat terrein wordt op woensdag 14 maart om 11.00 uur door wethouder Martijn van den Heuvel geplant. Daarbij zijn ook inwoners van Laar die betrokken waren bij het opstellen van het plan en alle leerlingen van basisschool St. Franciscus.

Op het terrein is voor alle leeftijdsgroepen wat te doen. Wethouder Van den Heuvel: “Wij zijn blij met dit initiatief uit Laar. Het is een breed gedragen en goed voorbeeld van burgerparticipatie”.

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart en de verwachting is dat het terrein in de loop van mei kan worden gebruikt.

De centrale boom is een Liriodendron tullipifera (Tulpenboom). Die komt te staan in een boombank. Op het terrein worden ook andere bomen en struiken geplant. Verder komen er allerlei voorzieningen. Zo is er straks voor jongeren een balanceerparcours, een speelzone met natuurlijke spelaanleidingen en een voetbalveldje. Ook komen er heuveltjes en een laagte. Voor ouderen worden twee jeu-de-boulesbanen aangelegd omzoomd met bomen. Educatieve plekken komen er in de vorm van een vlindertuin en een insectenhotel. Om de bijencultuur te versterken wordt een bijenoase aangelegd die door de provincie is gesubsidieerd. Verder wordt er een watertappunt van WML geplaatst en bruggetjes en fietsparkeerplaatsen aangelegd. Daarnaast komt er een hondenuitlaatterrein dat met een hek en struiken wordt omheind.

Het groenactiviteitenterrein is een langgekoesterde wens van de dorpsraad die uitkomt.
Een werkgroep met vertegenwoordigers van diverse verenigingen uit Laar, overlegorganen en omwonenden was betrokken bij het opstellen van de plannen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een breed gedragen ontwerp. De gemeente heeft een kwaliteitstoets uitgevoerd, gaat het gebied onderhouden en neemt de kosten op zich.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *