Weert gaat met wensen voor Altweerterheide aan de slag

Altweerterheide

De gemeente Weert en de Dorpsraad Altweerterheide trekken samen op bij het realiseren van een aantal wensen van de bewoners van Altweerterheide. Twee werkgroepen met mensen van de dorpsraad en van de gemeente Weert gaan enkele speerpunten verder uitwerken en aanpakken.

De dorpsraad heeft twee projecten waar ze graag samen met de gemeente verder invulling aan willen geven. Op de eerste plaats staat het bouwen van extra woningen in het dorp. Het tweede speerpunt voor de bewoners is het opknappen van het centrum en de straten in het dorp. De kern van Altweerterheide met volgens de bewoners ‘een smoel’ krijgen.

De dorpsraad heeft een werkgroep samengesteld die met voorbereidende werkzaamheden is gestart. Zo is een eigen woningbehoefte-onderzoek uitgevoerd en er zijn ideeën ontwikkeld voor het opknappen van de dorpskern. Om het dorp als ‘Het Groene Hart van Weert’ te kunnen profileren, wat de Dorpsraad voor ogen staat, is een vitaal en mooi dorp met uitstraling nodig. “Dat vraagt om een evenwichtige samenstelling van de inwoners, variatie in het aanbod van woningen en een herkenbare dorpskern”, zo stelt de dorpsraad.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *