Burgemeesters ondertekenen convenant

De burgemeesters in de regio hebben dinsdagochtend 13 maart een convenant getekend waarmee ze zich engageren mee te werken aan een gemeentelijk klimaatbeleid.

De ondertekening vond plaats bij de gouverneur in Hasselt. In 2011 ondertekenden alle Limburgse gemeenten het vorige burgemeestersconvenant, met als doel de uitstoot tegen 2020 met minstens 20 % te verminderen. Samen met de provincie maakten ze een klimaatplan op en tegelijk kwamen er verschillende provinciale campagnes. Ditmaal tekenden drie burgemeesters niet.

Het nieuwe convenant – voorlopig nog niet onderschreven door Herstappe, Voeren en Ham – wil bijdragen aan het Europese plan om de uitstoot tegen 2030 met 40 % te verminderen en zelfs met 80 tot 95 % tegen 2050.

De Limburgse gemeenten krijgen de komende jaren opnieuw ondersteuning van de provincie terwijl ook Bond Beter Leefmilieu, Infrax, Dubolimburg, Nuhma en LRM partners zijn. Gedeputeerde Ludwig Vandenhove (SP.A) benadrukte het belang van kleinschalige acties in de gemeenten naast de globale maatregelen tegen de opwarming van de aarde. Dat kan gaan van het aanleggen van bufferbekkens, overschakelen op groene auto’s tot zoveel mogelijk stroom en energie besparen in gemeentegebouwen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *