Traditie én vernieuwing tijdens politieke studiereis naar Brussel

Tradities dienen om gerespecteerd te worden. Zo ook de politieke studiereis van het Breese Sint Augustinusinstituut (SAB) naar Brussel waar een bezoek aan het federaal parlement traditioneel op het programma stond. Tom De Geeter stond in voor de officiële ontvangst en legde de werking van de commissiediensten uit voor de twee klassen 6 Humane wetenschappen. Als secretaris van de commissie financiën was hij hiervoor zeker de geknipte persoon.

Vervolgens doorkruisten de aanwezigen het peristilium, de leeszaal en het halfrond van zowel de Kamer als de Senaat. Tenslotte maakte de heer Benoit Hellings (Ecolo) zich één uur vrij voor onze school. De leerlingen konden hun onderzoeksvragen – in het Frans – over de Waalse steden en bijhorende politiek afvuren op deze gepassioneerd volksvertegenwoordiger.

Een korte doorsteek van het Warandepark met een bespreking van de voornaamste politieke gebouwen behoort ook tot de jaarlijkse traditie. Wat nieuw was: een uiteenzetting in het ‘parlement de la fédération Wallonie-Bruxelles’. Dit parlement van de Franstalige gemeenschap behandelt belangrijke onderdelen – zoals onderwijs – binnen de Franstalige wereld. Een reden te meer voor de Breese studenten om doelgerichte vragen te stellen aan Franstalige politici. De mevrouwen Patricia Potigny (MR) en Isabelle Moinnet (cdH) beantwoordden de vragen (soms té) snel binnen het halfrond van dit moderne parlement.
Het was een intense en héél gerichte uitstap naar Brussel. In het kader van hun Franstalig politiek project kunnen de laatstejaars Humane wetenschappen nu zeker en vast de vele indrukken verwerken in hun schrijfproject.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *