Weert praat met Provincie Limburg over Ringbanen

ringbaan-weert

De gemeente Weert overlegt met de provincie Limburg over een pakket van maatregelen om de verkeersveiligheid op de Ringbanen te verbeteren. Weert hoopt dat de Provincie Limburg bereid is mee te betalen om de ringbanen rondom de stad veiliger en toekomstbestendig te maken.

Vorig jaar liet Weert een inventarisatie van knelpunten in het ringbanenstelsel opstellen. Uit die inventarisatie bleek dat er een aantal plekken zijn die met name voor de zwakke weggebruikers, vooral veel schoolgaande jeugd, onveilig zijn. Op enkele plekken moeten groepen jongeren op weg van en naar school lopend of per fiets de ringbaan oversteken.

Verder concluderen de onderzoekers dat er ook op enkele kruispunten en rotondes maatregelen nodig zijn om de groei van het verkeer te blijven verwerken. En de geluidshinder van het verkeer is op sommige plaatsen te groot. Dat heeft geleid tot het opstellen van een lijst met 11 verbetermaatregelen die Weert de komende jaren wil realiseren en waarvan men hoopt dat ook de Provincie Limburg meebetaalt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *