Eerste Van Horne Penning voor Peter Korten

De in Molenbeersel woonachtige Peter Korten, voorzitter van Stichting de Aldenborgh in Weert, heeft zondag de eerste Van Horne-penning in ontvangst mogen nemen. De penning werd in het Weerter Munttheater uitgereikt tijdens het theaterprogramma “In de hoofdrol… Philips van Horne”. Met dit theaterprogramma gaf De Aldenborgh het startsein voor de viering van het Van Horne jaar in Weert.

De Van Horne-penning is een nieuwe Weerter onderscheiding. De penning wordt uitgereikt als waardering en erkentelijkheid voor personen die zich, in maatschappelijke of culturele zin of op andere terreinen verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Weert of haar inwoners.

Volgens de gemeente is het aan Peter Korten te danken dat het jaar 2018 uitgeroepen is tot het van Hornejaar. De voorzitter van De Aldenborgh legde de contacten met steden waar de Van Hornes een relatie mee hadden zoals Bergen, Horn en Zottegem en het Duitse Moers. Korten stond verder aan de basis van de samenwerking tussen gerenommeerde universiteiten in Europa voor wetenschappelijk onderzoek naar de Graven van Horne en Van Egmont.

Bovendien is Korten mede-initiator van een ruiterstandbeeld voor Philips van Horne in Weert. Dankzij hem is er eindelijk meer aandacht voor de graaf Van Horne en mag Weert zich vanaf nu met recht én trots Van Hornestad noemen.

Foto: Jos Heijmans

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Eerste Van Horne Penning voor Peter Korten”

  1. Proficiat Peter! Jou kennende heb je die penning dik verdiend. Wat zullen de meiden trots op je zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *