Recreatieve plannen voor waterwegen binnen De Kempen

Zuid-Willemsvaart kanaal Weert

De gemeenten Cranendonck, Weert, Hamont-Achel en Bocholt die samenwerken binnen het Grensgebied De Kempen willen meer ruimte maken voor de waterrecreatie. Een van de belangrijkste recreatieve projecten voor de nieuwe samenwerking Grensgebied De Kempen is het project Willemsroute.

Het project Willemsroute wil een aantrekkelijke pleziervaartroute creëren over de Zuid Willemsvaart, het Julianakanaal en de Maas. Er wordt vooral ingezet op de verbinding van water met het vasteland. Zo zal voor de pleziervaarder een aanbod worden uitgewerkt dat aanzet om ook aan te meren en om te komen genieten van een streekbiertje of andere streekspecialiteit tijdens een fietstocht door de natuur en langs het erfgoed in deze streek.

De vaarroute leidt pleziervaartuigen vanaf de Maasplassen in Midden-Limburg via Weert, Bocholt en Bree naar Maastricht. Een groene route met vele afmeermogelijkheden en kleine sluizen door Nederlands en Belgisch Limburg. Een mooi recreatief alternatief voor de huidige route over het Julianakanaal en de Maas.
Binnen de plannen voor het stimuleren van de recreatieve scheepvaart past in Bocholt de aanleg van een jachthaven. In totaal kent dit project vijf fasen. Het streven is het totale project het totale binnen 10 jaar te realiseren. De jachthaven biedt uiteindelijk plaats aan minimaal 50 boten en krijgt een botenhuis met alle faciliteiten. Er komt ook een camper-parkeerplaats en een speciale zone voor woonboten. Aan dit project is tevens de ontwikkeling van het “wonen aan het water” gekoppeld.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *