Religie staat centraal tijdens de Nacht van de Geschiedenis (video en foto’s)

Op tal van plaatsen in Vlaanderen werd dinsdag 20 maart de ‘Nacht van de Geschiedenis’ georganiseerd door de vele lokale afdelingen van het Davidsfonds. Ook in deze regio stond deze activiteit bij velen op de agenda. Als thema was er dit jaar voor religies gekozen.

In Maaseik kwamen bijna 200 inwoners naar het programma. “We hebben vele lezingen in diverse gebouwen waarbij we de bezoekers ook met andere godsdiensten laten kennismaken”, aldus voorzitter Martin Slangen van het Davidsfonds Maaseik.

De afgelopen edities van deze Nacht van de Geschiedenis heeft de organisatie wat geld kunnen sparen. Dat is nu ingezet voor de realisatie van een glas-in-lood raam in de kapel bij Scholengemeenschap Mosa-RT. “We hebben vijftien edities lang geld kunnen sparen om een mooi glas-in-lood raam te realiseren voor de kapel bij Sint-Jansberg. Die laten we de bezoekers graag zien”, zo vertelt Wim Corstjens van het Davidsfonds. Dit glas-in-lood raam zal in het kader van een school-opdracht worden geplaatst in de kapel.

De Nacht van de Geschiedenis werd ook in de gemeente Kinrooi georganiseerd door het Davidsfonds. Hier trok men naar de kerk in Ophoven. “We hebben gekozen om een verhaal te laten vertellen waarbij we ook muziek centraal stellen”, aldus Peter Resser, voorzitter van het Davidsfonds Kinrooi. Het gospelkoor Spirit of Love uit Tegelen werd warm ontvangen in Ophoven.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *