Bocholt opent toeristisch seizoen 2018

Voorste Luysmolen de Luysen watermolen

Op zondag 22 april van 13.00 tot 17.00 uur organiseert Toerisme Bocholt in samenwerking met diverse factoren uit het toeristisch werkveld de opening van het toeristisch seizoen 2018. Op tien locaties kan men die dag gratis kennis maken met diverse toeristische troeven van Bocholt.

Schepen van toerisme Mia Croonen: “Vanaf 13.00 uur is men welkom bij de Voorste Luysmolen. Enerzijds is er de mogelijkheid tot kennismaking met de werking van Kempen~Broek, met het palet aan mogelijkheden bij de Luysmolen en met de nieuwe toeristische uitgaves van de dienst Toerisme. Anderzijds fungeert deze locatie als startpunt voor een begeleide wandeling: ‘Chillen in Kempen~Broek, van bosbad tot hangmat’ (start 14.00 uur) en voor de toeristische fietsroute van die dag. Deze bewegwijzerde route leidt je langs verschillende toeristische ondernemers die speciaal voor deze dag de deuren openen.”

Ook kan men terecht bij vakantiepark Goolderheide en hotel de Watermolen (op deze twee locaties zijn er doorlopend koetstochtjes). Uiteraard wordt ,men ook verwacht bij het grootste brouwerijmuseum van Europa en het unieke Torenverplaatsingsmuseum.

Voor een boerderijbezoek kan men eens langs gaan bij de Alpacaboerderij. Men zal hier overdonderd worden door het ruime aanbod aan bezoekmogelijkheden. En als kunstliefhebber moet men zeker de koperen werken bij Beeldentuin Vaesen gezien hebben.

De Voorste Luysmolen en de Sevensmolen gunnen je een blik achter de schermen van een water- en windmolen.

Kom zeker ook het licht eens opsteken bij de twee Bocholter schutterijen: schutterij St.-Joris en schutterij St.-Laurentius.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Bocholt opent toeristisch seizoen 2018”

  1. MolenNetwerk KempenBroek, dat zich tot doel stelt de windmolens en watermolens van Bocholt en heel Kempen~Broek op de kaart te zetten, is deze zondag met een informatiestand aanwezig bij de Sevensmolen in Kaulille. Met óók de erg gevraagde Molenkaart voor Kempen~Broek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *