Nieuwe poging tot verkoop Poort van Limburg

poort-van-limburg-weert

De gemeente Weert gaat opnieuw proberen het complex Poort van Limburg aan het Bassin en Werthaboulevard te verkopen. Eerdere pogingen om het geheel van de hand te doen, liepen op niets uit.
Weert wil graag van het complex af omdat de gemeente vindt dat het exploiteren van de gebouwen geen gemeentelijke taak is. Bovendien vormt de Poort van Limburg financieel een blok aan het been van de gemeente Weert. Het complex kost de gemeente wekelijks duizenden euro’s aan rentelasten.

Alléén het zalencentrum is, sedert de oplevering van het complex in 2012, korte tijd aan een horecaondernemer verhuurd geweest. Die stopte echter na een jaar al met de exploitatie. Het bedrijfsverzamelgebouw heeft nog nooit gebruikers gehad. Ook de commerciële ruimten aan de Beekpoort staan al sedert de oplevering leeg. De gemeente Weert verhuurt de grote zaal momenteel op incidentele basis aan organisatoren van grote evenementen of feesten.

Twee landelijke opererende onafhankelijke taxateurs hebben rond de jaarwisseling het complex opnieuw getaxeerd. De uitkomsten van beide taxaties houdt de gemeente Weert geheim. In het verleden is op verschillende manieren geprobeerd het complex te verkopen. Dit is tot op heden niet gelukt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *