Aftrap herdenking Eerste Wereldoorlog op de Pater Sangersbrug (video en foto’s)

In het kader van de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog dit jaar, wordt er in de Stad Maaseik, de gemeente Echt-Susteren en de gemeente Selfkant een gezamenlijk programma uitgewerkt.

“De bedoeling is om in het weekeinde van 17 en 18 november de uittocht van de Duitse troepen in Maaseik na te bootsen en allerlei andere activiteiten te organiseren”, zo vertelt Schepen Myriam Giebens van de Stad Maaseik.

Maandag 12 maart werd de aftrap voor het project gegeven met de presentatie van een logo en het hijsen van de vlag op de Pater Sangersbrug.

De drie gemeenten hebben de handen in elkaar geslagen om in euregionaal verband samen op te trekken tijdens de herdenking.

“We spreken dezelfde taal en trekken al sinds 2003 samen op”, zo vult burgemeester Herbert Corsten van Selfkant aan.

Hoewel Nederland in de Eerste Wereldoorlog neutraal was, speelde de plaats Roosteren wel een belangrijke rol. “Er moest toestemming worden gegeven om het Duitse leger via ‘het smalste stukje Nederland’ terug te laten trekken”, aldus wethouder Peter Purstjens van de gemeente Echt-Susteren.

Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt om een programma rondom deze herdenking te realiseren. Er zullen onder andere in de drie gemeenten tentoonstellingen komen waarbij er beelden in het straatbeeld zullen komen. Daarnaast wordt er een herdenkingsweekeinde georganiseerd.

Op Facebook is men reeds actief om volgers op de hoogte te houden van de activiteiten die men gaat organiseren. Daarnaast zal de vlag aan de Pater Sangersbrug symbool staan voor de euregionale samenwerking.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.