Chemelot gaat veel fakkelen

fakkelen chemelot

Als gevolg van verslechterde procescondities in de ammoniakfabriek (AFA2) van OCI Nitrogen wordt er momenteel bij Chemelot meer gefakkeld dan gebruikelijk. Dit kan lichtoverlast veroorzaken. Het fakkelen kan nog tot eind april – begin mei aanhouden. Dan wordt een grootschalig onderhouds- en vervangingsprogramma opgestart. Daarna zal het fakkelen sterk verminderen.

Fakkelinstallaties zijn bedoeld om gassen die niet in een fabriek kunnen worden verwerkt te verbranden. Fakkelen is een voorziening om fabrieken veilig te laten draaien en daarmee wordt voorkomen dat deze gassen in het milieu terechtkomen.

Eventuele klachten kunt u melden via de Milieuklachtenlijn van Chemelot: 0800-0223363.

Ammoniakfabrieken OCI Nitrogen:
Ammoniak is een basisgrondstof voor verschillende fabrieken op Chemelot; het wordt gemaakt van aardgas

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.