Creatieve metamorfose Hushoverbrug krijgt vervolg

Boshoven

Op 10 en 11 maart brengen street art-artiesten nieuwe kunstwerken aan op de Hushoverbrug. In 2016 werd een prachtig kunstwerk gemaakt onder de Hushoverbrug in Weert. Tijdens Bospop konden duizenden passanten het kunstwerk zien ontstaan op de pilaren onder de brug. Nu, twee jaar later, pakt Sapo de spuitbussen weer op om ook de buitenste twee pilaren van nieuwe kunstwerken te voorzien.

Sapo (Geert Loijen) nodigt dit keer Studio Giftig uit om mee te schilderen. Dit bureau maakt vooral muurschilderingen met een grafisch, fotorealistische inslag waarvoor de studio eigen modellen gebruikt. Sapo zelf maakt muurschilderingen met daarop zijn denkbeeldige vrienden, die hij Sapito’s noemt. Het project wordt gefinancierd door de gemeente Weert, Punt Welzijn en Sapo.

Wethouder cultuur, Geert Gabriëls: “Alweer een plek die mooier wordt gemaakt met street art! De gemeente voert actief beleid op het gebied van urban culture. Onlangs werden nog twee stroomhuisjes beschilderd met street art. En er volgt nog veel meer in 2018. Door kunst en kleur aan te brengen, verfraaien we grote en kleine plekken in de stad. Dat worden echte blikvangers.”

De kunstenaars werken in het weekend van 10 en 11 maart aan zowel de Azaleaweg (Boshovenkant) van de Hushoverbrug als aan de Hushoverweg (Hushovenkant). De kunstwerken van twee jaar terug blijven gewoon te zien. Tijdens dat project onder leiding van Sapo deden Belin (Spanje), Locatelli (België) en Nash (Sittard) mee.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.