Landelijk Gilde Kinrooi blaast 110 kaarsjes uit (video en foto’s)

In Kinrooi wordt aanstaande zondag de aftrap gegeven voor de festiviteiten rondom het 110-jarige verjaardagsfeest van het Landelijk Gilde Kinrooi. De aftrap wordt gegeven door de derde dorpswandeling in het kader van ‘Ontdek je Dorp’.

Vanwege het 110-jarige bestaan van het Landelijk Gilde Kinrooi heeft men het predicaat ‘Limburgs Dorp in de Kijker’ ontvangen.

De wandeling zal zondag begeleid worden door twee gidsen en is ongeveer zeven kilometer lang. Er zullen diverse bezienswaardigheden van Kinrooi te zien zijn.

Na de wandeling is er iets speciaals, want bij het voormalige Café ‘Malpertuus’ zal er een after-party worden gehouden. “We hebben dit vorige week spontaan bedacht”, aldus voorzitter Mark Lemmens van het Landelijk Gilde Kinrooi. Café Malpertuus wordt momenteel afgebroken, na 65 jaar hebben de eigenaars van het gebouw het wel gehad. “We zijn zelf tot 2000 bezig geweest met het café en daarna hebben we het verhuurd, dat liep niet zo goed”, aldus Mathieu Brouns.

Tijdens het jubileumjaar van het Landelijk Gilde Kinrooi zal er nog meer worden georganiseerd.

Zaterdagavond 21 april zal ‘Kinrooi Opgelicht’ plaatsvinden, een dorpswandeling langs een met 10.000 theelichtjes verlicht parcours. Onderweg stellen verschillende Kinrooise verenigingen zich voor aan de wandelaars en is er allerlei randanimatie voorzien.

Op zondag 19 augustus kan Kinrooi fietsend verkend worden. Deze fietstocht voert langs de mooiste plekjes van de fusiegemeente Kinrooi. Onderweg geven gidsen uitleg bij een aantal bezienswaardigheden. Na afloop van de fietstocht zal er een barbecue georganiseerd worden.

De Dorpswandeling start aanstaande zondag om 13.30 uur op het Dorpsplein in Kinrooi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.