Start uitbreiding woonwagenterrein Maaseik

Op maandag 12 maart starten de werken voor de uitbreiding van woonwagenterrein Engerhoven in Maaseik. Er komen 15 standplaatsen bij. Indien alles volgens plan verloopt, zijn de werken af begin 2019.

Het woonwagenterrein Engerhoven telt vandaag 26 standplaatsen. Dit terrein is meer dan volzet en voldoet niet meer aan de vraag naar nieuwe standplaatsen. Ook is er sprake van standplaatsen waarop meer dan één woonwagen staat. Vaak gaat het over kinderen van bewoners die nu op hun beurt zelfstandig gaan wonen. Het doel van de uitbreiding bestaat er voor een gedeelte in dit zogenaamde ‘dubbel staan’ op te lossen. Door de uitbreiding aansluitend aan het bestaande terrein te voorzien kunnen deze familiebanden toch blijven bestaan.

De wegenwerken Engerhoven starten op 12 maart 2018; de bouw van de gebouwen volgt in mei 2018. De wegenwerken duren 70 werkdagen (afhankelijk van het weer) en de werken aan de gebouwen nemen ongeveer 170 werkdagen in beslag.

De kostprijs voor deze werken bedraagt € 303.840 voor de wegenwerken en € 678.688 voor de gebouwen. Deze werken worden gesubsidieerd voor 90% door de Vlaamse Gemeenschap en voor 10% door de Provincie Limburg.

Dit dossier loopt al enkele jaren. De voorbereiding is nu achter de rug en er kan gestart worden met de uitbreiding van het terrein van 26 naar 41 plaatsen. “Wij vinden het belangrijk dat we aan de noden en vragen van onze woonwagenbewoners tegemoet kunnen komen. Onze ervaringen met het eerste terrein zijn positief en we hebben daarom niet getwijfeld om te werken aan de uitbreiding van het terrein”, zo reageert Marcel Raets, schepen voor Woonwagenbeleid van de Stad Maaseik.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.