Toegangspoort Nationaal Park Hoge Kempen komt in Neeroeteren

De nieuwe toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen zal bij ’t Eilandje in Neeroeteren komen. Hiervoor zal het Nationaal Park worden uitgebreid richting Bergerven in Maaseik.

Natuurgebied Bergerven strekt zich uit over het grondgebied van Maaseik en Dilsen-Stokkem. Bergerven ligt aan de rand van het Kempens Plateau in een historische meander van de Maas. Door grindontginning tussen 1973 en 1992 ontstonden er verschillende plassen, samen goed voor ruim 50 ha open water.

Om dit alles te kunnen realiseren, zal er een nieuwe fiets- en voetgangersbrug komen over het kanaal bij ’t Eilandje, weet Radio2. De Stad Maaseik laat bij monde van Schepen Kevin Drees weten blij te zijn dat het dossier nu rond is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.