Wereldwinkel Maaseik verdwijnt uit het straatbeeld (video en foto’s)

De Wereldwinkel in Maaseik moet noodgedwongen haar deuren sluiten. Omdat de verkoop tegenvalt heeft men besloten om op 1 augustus de deur definitief te gaan sluiten. De winkel die al vele jaren door louter vrijwilligers wordt gerund zal hierdoor uit het straatbeeld van Maaseik gaan verdwijnen.

De vrijwilligers nemen het zware nieuws gematigd op. “We hebben unaniem besloten de deur definitief te sluiten omdat er elke maand verlies wordt geleden”, zo vertelt Mieke Janssen van de Wereldwinkel.

De winkel in de Bosstraat heeft vijf jaar gediend als verkooppunt van deze Wereldwinkel. Daarvoor was de winkel van Oxfam Novib te vinden op andere locaties in Maaseik. “Dit pand hebben we zelf helemaal verbouwd tot een mooie winkelruimte. In de winterperiode hebben we ook een aparte kerstafdeling, maar helaas het mag allemaal niet baten”, aldus Janssen.

Ongeveer dertig vrijwilligers zijn betrokken bij de Wereldwinkel, van verkoopsters, tot inkopers, klusmensen en een boekhouder, allemaal vrijwilligers.

Het pand van de Wereldwinkel in Maaseik is gevestigd aan de Bosstraat 41. Vanaf augustus zal ook dit pand leeg staan en dat is niet het enige in deze winkelstraat. “Helaas komt er nu dus wéér een pand leeg te staan in deze straat en dat is bijzonder jammer”, aldus Mieke Janssen.

Deze week zijn de vrijwilligers van de Wereldwinkel gestart met een grootscheepse uitverkoop. “We starten met een uitverkoop dat we alles behalve voedingsmiddelen met 20 procent korting verkopen, gedurende de komende weken gaan we bekijken hoe dit loopt”, zo besluit Mieke Janssen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

3 reacties op “Wereldwinkel Maaseik verdwijnt uit het straatbeeld (video en foto’s)”

  1. Toegankelijk voor rolstoelen is het er toch niet dus mij maakt het niet uit.

  2. Wat ik juist zei, het is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers dus mij maakt het niet uit.

  3. Gelukkig is er een nieuw stukje Wereldwinkel in Maaseik én toegankelijk voor rolstoelgebruikers 😉
    Iedere zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur op Bosstraat 48 (pal tegenover de vroegere Wereldwinkel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *