Gespreksgroep kinderen met een beperking (video)

Wendy Gerets uit Bree heeft een gespreksgroep opgericht voor ouders die kinderen met een beperking hebben. Hierbij valt te denken aan autisme, adhd, leerstoornissen, dyslexie, dyscalcullie en zo meer. Onder het motto ‘voor ouders door ouders’ proberen ze middels maandelijkse bijeenkomsten ouders samen over problemen te laten praten.

“Ik ben in 2016 met deze praatgroep gestart omdat ik merkte dat er behoefte was aan een praatgroep waar enkel ouders bij betrokken zijn zonder instanties”, zo vertelt Wendy Gerets.

Inwoners uit Bree maar ook uit Maaseik, Peer, Meeuwen-Gruitrode en Kinrooi en alle deelgemeenten kunnen deelnemen aan de gespreksgroep, die elke tweede maandag van de maand nabij het oude ziekenhuis in Bree bij elkaar komen. “Daarnaast communiceren we via enkele Facenbookpagina’s”, aldus Gerets.

Tijdens de maandelijkse samenkomsten zijn er geen professionele instanties aanwezig. De avonden worden geleid door ouders met reeds meer dan 25 jaar zelfervaring.

“De bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 tot 21.30 uur”, vervolgt Wendy Gerets.

Praatgroep ‘ZeZijnZo’ is opgericht voor ouders, door ouders. “We merken wel dat het vaak moeilijk is een eerste stap te maken, de drempel ligt hoog, maar eenmaal binnen ervaren mensen het bijzonder prettig”, aldus Wendy Gerets.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *