Glasvezel in het buitengebied van Weert

Kabel glasvezel

Wie kan er nog zonder internet, of goed (digitaal) TV-signaal? En hoe zit het met toekomstige voorzieningen in huis (domotica), die allemaal op de glasvezel hun werk kunnen doen? Voor sommige bedrijven en bedrijfjes in het buitengebied is een goed internet ook noodzaak voor het optimaal kunnen runnen van het (boeren)bedrijf. Nu is al geruime tijd bekend dat men in de kern van Weert, Stramproy en andere Weerter kernen via de glasvezel een heel sterk en supersnel signaal in elk huis binnen kan komen. Maar in het buitengebied was er 7 jaar geleden niets te kiezen; de aanbieders sloegen het dunbevolkte buitengebied over, en wilden eerst de krenten uit de pap.

Nu is het dan zo ver dat er ook een initiatief is om de buitengebieden aan te gaan sluiten op de glasvezel. Als je nu precies wilt weten wat dat betekend, hoe het werkt, wat de planning van aanleg is en niet onbelangrijk: wat dat allemaal gaat kosten: kom dan naar de informatie-avond op donderdag 12 april aanstaande in het Don Bosco-zaaltje op Boshoven. Daar zullen meerdere inleiders alle zaken behandelen die van belang zijn om je keuze te kunnen maken.

Ook zijn daar meerdere lokale experts, die van alles over de aansluitingen en toepassingen kunnen vertellen.

Het ligt in de bedoeling van de Dorpsraad van Stramproy om een inschrijfavond te gaan organiseren in Stramproy, ergens in mei / juni. Maar om te bepalen of glasvezel iets voor u in het buitengebied is, is deze avond in Boshoven zeker de moeite waard. De inschrijftermijn voor deelname sluit op 11 juni 2018. Als er dan 50 % of meer deelnemers zijn, zal er glasvezel in het hele buitengebied worden aangelegd. Alle potentiële deelnemers krijgen ook nog een persoonlijke brief in de bus.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *