Extra camera's om overlast aan te pakken in Dilsen-Stokkem

Iedereen woont graag in een veilige en aangename leefomgeving en om die reden werden dan ook een aantal initiatieven genomen om deze vormen van overlast te bestrijden.

Ook in Dilsen-Stokkem zijn er helaas regelmatig klachten rond overlast gaande van vandalisme, lawaaioverlast, sluikstorten, alcohol en drugs; Vooral in de zomermaanden stijgen het aantal klachten en specifiek voor een aantal locaties. In 2016 werd een eerste proefproject opgestart met de inzet van camera’s ter beteugeling van overlast en dit op de parking van de sporthal in Elen en Rotem.

Gezien de positieve evaluaties werd het camera-project in 2017 uitgebreid naar een aantal andere sites waar regelmatig overlast door sluikstort, vandalisme of lawaai van rondhangende jongeren werd vastgesteld.

Het gaat om volgende locaties die voorafgaande gescreend werden op een overleg in samenspraak met de lokale politie Maasland:
*de site rond de Zavel,
*het speelplein Graanwijk,
*speelplein Saalweg,
*de omgeving centrumplein en administratief centrum,
*de omgeving ’t Kempken, de serviceflats, en de parking Langs De Graaf.
*het containerpark in Rotem, dit gezien de talrijke inbraken.

Op de gemeenteraad van april 2018 werd op initiatief van burgemeester Lydia Peeters goedkeuring gehecht aan het plaatsen van camera’s op volgende bijkomende locaties :
*site Bergerkampstraat/Kloosterstraat: voormalige meisjesschool
*Geverslaan ter hoogte van de parkzone
*Helliniplein Elen

Ook werd het gasboetereglement onlangs aangepast om deze vormen van overlast te kunnen aanpakken. “Doormiddel van buurtpreventienetwerken via whatsapp-groepen, waarvan er momenteel al een 20-tal actief zijn in onze gemeente, hoopt stadsbestuur en politie de pakkans te verhogen. “ aldus burgemeester Lydia Peeters van Dilsen-Stokkem.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *