Fietsers bij NS station Weert blijken hardleers

Station Weert

Fietsers die hun fiets bij het NS station in Weert stallen op plekken die daarvoor niet bedoeld zijn, blijken hardleers te zijn. Zelfs een campagne om eigenaren van deze fietsen te waarschuwen dat de gemeente verkeerd gestalde fietsen voortaan zou gaan verwijderen, blijkt weinig indruk te maken. Ondanks de nodige mediapubliciteit, voorlichting ter plaatse en een redelijke periode van waarschuwen blijven fietsen op het plein bij het station buiten de rekken geparkeerd worden en in de omgeving rondslingeren. Deze fietsen zorgen voor overlast en voor een rommelig straatbeeld. De gemeente Weert gaat er daarom nu toe over voortaan buiten de rekken gestalde fietsen steeds te verwijderen.

Zelfs pogingen van de gemeente Weert om de eigenaren van de fietsen op te voeden hebben weinig effect. Medewerkers van de gemeente hebben een tijdlang fietsen die buiten de rekken stonden, alsnog in de rekken gestald. Soms moesten er daarbij wel 50 fietsen op één dag langs de Parallelweg en zo’n 35 fietsen langs de Sint Maartenslaan door mensen van de gemeente in de rekken geplaatst worden. Totaal gebeurde dat de voorbije periode 691 keer. Voor de eigenaar van de fiets is dat lastig want hij of zij moet op zoek naar zijn of haar karretje dat op een andere plek staat dan waar hij of zij de fiets heeft achtergelaten.

De gemeente concludeert nu dat op het plein voor het stationsgebouw en in de omgeving van het station blijvend alert gehandhaafd moet worden. Verslappen van de handhaving leidt direct weer tot het terugkeren van de fietsenchaos. Alleen door een strikte voortdurende handhaving zullen de aantallen rondslingerende fietsen binnen de perken blijven. Fietsen die in opdracht van de gemeente in de omgeving van het NS station worden weggehaald worden enige tijd in depot gehouden. De eigenaar kan zijn fiets bij het depot van Kr8tig aan de Parallelweg terugkrijgen tegen betaling van de kosten voor het ophalen en bewaren van de fiets. De afgelopen maanden zijn 83 fietsen meegenomen. Daarvan werden er 29 door de eigenaren bij het depot tegen betaling van de heffingsaanslag en depotkosten teruggehaald.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *