Jakke en Pieter-Jan in de finale van de Digimores debatwedstrijd

Een woordenwisseling op niveau, dat is de beste manier om de debatwedstrijd te beschrijven waar Jakke Neyens uit 6 Humane wetenschappen van het Breese Sint Augustinusinstituut aan mee heeft gedaan.

Nadat hij samen met oud-leerling Pieter-Jan Schurgers de winst behaalde tijdens de debatten in Limburg, mochten ze naar het Vlaams Parlement gaan om zo mee te debatteren in de finale. Om dit te bereiken, hebben ze 14 stellingen over economie en politiek moeten voorbereiden. Hier ging natuurlijk een intensieve voorbereiding aan vooraf, maar uiteindelijk werden ze toch beloond met een finaleplaats. Na verdere uitbreiding van cijfers en bronnen met behulp van masterproeven, studies en statistieken waren ze helemaal klaar om het om te nemen tegen zeven andere ploegen uit Vlaanderen.

Na een hartelijke ontvangst in Brussel konden ze er als eerste aan beginnen. Na loting bleek dat ze pro moesten zijn voor deze stelling: “De overheid moet enkel studies financieren waar studenten een baan mee kunnen vinden.” Hoewel ze een stroef begin hadden, konden onze twee debatteerders toch indruk maken gedurende de tijd dat ze de argumenten van de tegenpartij mochten verwerpen.

Na het debat waren de meningen verdeeld en was het dus wachten op de beslissing van de jury. Uiteindelijk werden er twee duo’s gekozen die het tegen elkaar mochten opnemen voor de uiteindelijke overwinning van de Digimores Debatwedstrijd 2018. Jammer genoeg bleek het debat van onze twee heren niet goed genoeg voor de jury waardoor hier dus het verhaal voor hun stopte.

Desalniettemin behaalden ze toch een mooi resultaat door zich te kronen als beste debatteerders van Limburg.

Foto: Via SAB

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *