Annamolen is op zoek naar enthousiaste jongeren (video en foto’s)

Op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat in Weert wil men graag kennis en kunde overdragen. Men is op zoek naar jongeren vanaf 10 jaar die in een zevental bijeenkomsten warm gemaakt worden voor de werkzaamheden die op een molen plaatsvinden.

“We nemen een voorbeeld aan het project ‘Jong redt Oud’ dat in Belgisch-Limburg succesvol is”, aldus Vincent van den Berg. Onder andere vzw Molenzorg in Molenbeersel deed mee aan dit project en diende als kweekvijver voor jongeren die als het ware ambassadeur werden van de molen in het dorp.

In Keent kunnen alle jongens en meisjes vanaf tien jaar meedoen.

Op de Sint Annamolen starten de molenaars in mei met de Junior Molenaar. Alle jongeren, meisjes en jongens, vanaf 10 jaar kunnen meedoen. De Junior Molenaar middag is altijd op de tweede woensdag van de maand ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur.

De molenaars laten de jongeren met de molen van Keent kennismaken. Met alles wat met het draaien en malen van de molen te maken heeft, met het bedienen van de molen en het onderhoud.

Men mag proberen om de zeilen voor te leggen, men mag de molen op de wind kruien, men leert hoe je in de molen moet luien en de molenaar laat de aanwezigen ook alle plekjes in de molen zien waar bezoekers normaal niet komen.

Alles onder toezicht en met begeleiding van de vrijwillige molenaars.

Wie alle 7 bijeenkomsten tussen mei en november naar de molen komt en aan het programma meedoet, ontvangt aan het eind van het project een Juniormolenaar diploma en een stoere Juniormolenaar cap. En dan kunnen de jongeren voortaan leeftijdsgenootjes op de molen ontvangen, over de molen vertellen en door de molen rondleiden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Annamolen is op zoek naar enthousiaste jongeren (video en foto’s)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *