Lieselotte Weytjens Limburgs laureate Junior Journalist

Na een selectie en eerste prijs van Davidsfonds Bree werd Lieselotte Weytjens uit 6 Humane wetenschappen van het Breese Sint Augustinusinstituut ook hoofdwinnares met haar opiniestuk van de Junior Journalistwedstrijd in Limburg.

Op zondag 22 april werden de laureaten gehuldigd in de Markthallen van Herk-de-Stad. De prijs werd uitgereikt door Bart Bijnens, Nieuwsmanager Digitaal Het Belang van Limburg.

De jury prees haar werk omdat Lieselotte niet de platgetreden paden bewandelt, maar wel op een controversiële wijze het thema ‘Vriendschap’ benadert. Met een volwassen bewoording belicht ze in haar opiniestuk hoe je vanuit individualisme moet vertrekken om altruïstisch te kunnen zijn.

Tip van de jury: een perfect uitgangspunt voor een pittig debat! Mooie woorden. Lieselotte ontving naast een boekenpakket en een diploma ook een stagedag op de redactie van een regionale krant. Daarnaast krijgt de klas een belevingsprijs: een dag meelopen met enkele journalisten van een regionale krant.

Foto’s: Luc Weyens

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *