Jan Tollenaere trekt zich terug als Lijsttrekker van Open VLD Maaseik

Lijsttrekker Jan Tollenaere van de VLD Maaseik heeft aangegeven niet langer beschikbaar te zijn als lijsttrekker. “Reden is mijn beroepsmatige leven”, aldus een reactie van hem.

Tollenaere is al vele jaren in de politiek actief. “Het is bekend dat ik graag de stad Maaseik zou gaan besturen. In 2012 heb ik zelfs in mijn verkiezingsfolder gesteld, dat als ik burgemeester werd, ik dit voltijds zou doen om dit ook goed te kunnen doen”, aldus Tollenaere.

De reden dat de politicus zich terugtrekt als lijsttrekker van Open VLD Maaseik is een aankomende verandering in het bedrijf waar Tollenaere werkzaam is. “In het bedrijf waar ik werk heb ik een leidinggevende functie. Dit bedrijf gaat zeer binnenkort fusioneren met een ander bedrijf. Ik ga daar een belangrijke rol moeten opnemen en heb daarna nog een grotere verantwoordelijkheid dan voorheen. Dat zal in dat geval, al zal dat pas definitief zeker en bekend zijn in juli, betekenen dat ik dit niet kan combineren met een uitvoerend politiek mandaat. Ik heb dan ook beslist met pijn in het hart om toch nu al aan mijn partij voor te stellen dat ze een andere lijsttrekker en kandidaat-burgemeester mogen zoeken”, aldus Jan Tollenaere.

Wie hem zal gaan opvolgen is vooralsnog niet bekend.

Foto: Facebook Jan Tollenaere

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *