WZC Zorgvlied grote winnaar in sjoelcompetitie

Woensdag 25 april was er in woonzorgcentrum Zorgvlied in Molenbeersel reden tot feest. Er werden immers verschillende prijzen binnengehaald tijdens de sjoelwedstrijd van de Gezinsbond: de wisselbeker Cardinaels én de beste individuele score van 264 deelnemers.

Woonzorgcentrum Zorgvlied gooide er niet langs tijdens de sjoelwedstrijd van Gosa, de grootouder-en seniorengroep van de Gezinsbond die dit organiseert. Zestien woonzorgcentra en het dagopvangcentrum Maaseik deden mee. De Gezinsbond gaat telkens ter plaatse en biedt de kans aan de bewoners om in hun vertrouwde omgeving deel te nemen aan deze onderlinge competitie. Het doel? Een gemiddelde score van elk WZC bepalen en een individuele score van alle deelnemende spelers optekenen. De gemiddelde score van ieder WZC wordt bepaald door de uitslag van de negen beste spelers. Om aan de competitie mee te kunnen doen, moeten er dus minstens negen sjoelers zijn per woonzorgcentrum.

In Zorgvlied komt men tijdens de wekelijkse sjoelactiviteit op woensdag, onder begeleiding van animatie en de trouwe sjoelvrijwilligers, makkelijk aan twintig sjoelers. Zorgvlied behaalde dit jaar de hoogste gemiddelde score van alle deelnemende centra met 109,22 punten en mag zich dus de winnaar van 2018 noemen. Een leuke extra is dat ze ook de wisselbeker mogen houden want in het reglement dat in 1983 opgesteld werd door het Gosabestuur, staat ”dat een WZC dat driemaal na elkaar de wisselbeker wint, die mag houden”. De wisselbeker oftewel de Cardinaelsbeker, genoemd naar de stichter van de sjoelwedstrijden in de rusthuizen, staat nu te pronken op de balie aan de inkomhal en krijgt later nog een mooi plekje in Zorgvlied. Het is voor het eerst sinds de start van deze sjoelcompetitie dat een woonzorgcentrum erin slaagt om de wisselbeker in huis te halen.

Extra nieuws om trots op de zijn. Ook voor het derde jaar op rij had Zorgvlied de beste sjoeler in huis. Uit maar liefst 264 rusthuisbewoners van alle deelnemende WZC’s, toonde Mia Caris zich de beste met een monsterscore van 124 punten. Volgend jaar doet Zorgvlied opnieuw een gooi naar de winst. De nieuwe uitdaging is om over drie jaar weer een wisselbeker in ontvangst te mogen nemen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *