Zeilen voor mensen met een beperking

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Thorner Zeilclub is een vereniging die de zeilsport promoot en gevestigd is in Thorn. Zeilen wordt in het algemeen gezien als een sport voor valide personen, maar er zijn tegenwoordig diverse mogelijkheden om mensen met een beperking ook te laten zeilen en genieten van de rust op het water.

De Thorner Zeilclub is een verbintenis aangegaan met Sailability Nederland, een internationale organisatie die het zeilen voor gehandicapten mogelijk maakt. Bij gehandicapten denken we aan personen met een lichamelijke of licht geestelijk beperking, syndroom van Down b.v. en al of niet afhankelijk van een rolstoel. Zelfs voor mensen met een algehele dwarslaesie zijn er aangepaste boten. Ook qua leeftijd kennen we vrijwel geen beperkingen, vanaf 15-16 jaar is iedereen welkom. Het gaat om mensen die in het verleden gezeild hebben en door hun handicap denken dit niet meer te kunnen, maar ook voor mensen die het zeilen zouden willen leren. We krijgen een- en tweepersoons boten, die onzinkbaar zijn, niet kunnen omslaan en eventueel met een joystick te besturen zijn, zodat men zelfstandig er op uit kan trekken, of met een maatje. We gaan varen vanaf een aangepaste steiger waar men met de auto komen kan, de rolstoel achtergelaten kan worden en waar een tillift aanwezig is om de mensen in en uit de boten te helpen. Het zeilgebied is de Koeweideplas en Grote Heggeplas bij Wessem en Thorn. De kosten zijn € 15,00 per 90 minuten zeilen voor 2018.

Informatie is online te vinden.

Foto: Peter Germeau

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *