Gespreksgroep ZeZijnZo slaat vleugels uit

De gespreksgroep voor ouders van kinderen met een beperking, die vanuit Bree gestart is, slaat haar vleugels verder uit. “Nadat we voor de regio Bree actief zijn gestart zullen we op 17 mei gaan starten met een ouderengroep voor de Stad Peer”, aldus initiatiefnemer Wendy Gerets.

“Ik ben in 2016 met de praatgroep in Bree gestart omdat ik merkte dat er behoefte was aan een praatgroep waar enkel ouders bij betrokken zijn zonder instanties”, zo vervolgt Gerets. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Er komen maandelijks vele ouders naar de avonden.

“Ook de schepen van Welzijn in Peer merkte dat er animo is en heeft me gevraagd of ik de basis wilde leggen om dit ook op te starten voor mensen van Peer, Lommel, Overpelt, Mol en de omgeving”, aldus Wendy Gerets.

“Ik heb onmiddellijk een lokaal ter beschikking gekregen bij Het Poorthof en het Schepencollege maakt flyers om ouders in kennis te stellen van ‘ZeZijnZo’, vertelt Wendy enthousiast.

Tijdens de maandelijkse samenkomsten zijn er geen professionele instanties aanwezig. De avonden worden geleid door ouders met reeds meer dan 25 jaar zelfervaring.

Gestart wordt op 17 mei. Vervolgens zal er elke derde donderdag van de maand van 19.00 tot 22.00 uur in een lokaal aan de Rustoordlaan 2 in Peer een bijeenkomst zijn.

Meer informatie kan via mail worden verkregen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *