Bakoven in Molenbeersel officieel geopend

Zondag 29 april is de bakoven bij Hoeve ‘Slichtenhof’ in Molenbeersel officieel geopend. De voorbije maanden is er bij de Geschied- en Heemkundige Kring Kinrooi hard gewerkt aan de realisatie van een authentieke bakoven bij hun gebouw, Hoeve Slichtenhof, in Molenbeersel.

In de bakoven wordt bij speciale gelegenheden, zoals de Molenfeesten, het Slichtenbrood gebakken.

“Met veel vrijwilligers hebben we dit weten te realiseren”, zo vertelt projectleider Gerrit Hasendonckx. “Mede dankzij de steun van Ons Dak, de Gemeente Kinrooi en de Vlaamse Gemeenschap”, zo vervolgt de projectleider.

“Met zes vrijwilligers hebben we dit weten te realiseren”, aldus Hasendonckx.

In het bakhuis waren ploegen bezig met de voorbereidingen. Tijdens Open Monumentendag, in september vorig jaar, kon men reeds proeven van het eigen gemaakte brood. “Nu is het helemaal officieel”, zo verwoorde voorzitter Rik Vankevelaer van de Geschied- en Heemkundige Kring Kinrooi deze opening.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *