Basisschool De Vlieger Kaulille neemt ook dit jaar deel aan Kinjer OLS

Voor de twaalfde keer zal het vijfde leerjaar van basisschool De Vlieger uit Kaulille deelnemen aan het komende Kinjer OLS op dinsdag 26 juni in Ophoven-Raam. Dat doen ze onder de leiding van de schutterij Sint Joris van Kaulille. Op vrijdag 30 april, net voor de paasvakantie, konden de leerlingen al kennis maken met de schutterij.

Voor deze eerste kennismaking, kwamen de leerlingen samen met juffrouw Linda en meester Jan naar de schuttekamer van de schutterij Sint Joris van Kaulille. Schutter Jo had zich voor de gelegenheid zijn schutterskostuum aangetrokken. Hij vertelde de kinderen over het ontstaan van de schutterijen en over het schuttersleven in de huidige tijden. Hij had daarvoor de nodige attributen uitgestald.

Jo vertelde over het Kinder-OLS en over wat de kinderschutterij die dag allemaal gaat beleven. De komende weken zullen de kinderen leren marcheren, trommelen en vendelen. Ze zullen een yell instuderen en natuurlijk zullen ze ook leren schieten met de karabijn, want net zoals op het grote OLS zal een 6-tal de eer van de kinderschutterij verdedigen.

Heel aandachtig luisterden de kinderen naar Jo. Daarna gingen ze vol verwachtingen, maar ook heel enthousiast terug naar school. Na de Paasvakantie ‘vliegen’ de kinderen en de schutterij er stevig in om er in juni een heerlijke en onvergetelijke schuttersdag van te maken.

Foto: Jos Bloemen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.