Flink onweer verwacht

29-04-2018

Zondagavond moet er in de regio met hevige onweersbuien rekening worden gehouden. “Overal in de regio is er kans op hevig onweer met intense regenval en lokaal ook hagel en zware windstoten. Hoe hoger de temperatuur nog weet op te lopen, hoe heviger de buien kunnen zijn”, zo vertelt weerman Ruben Weytjens uit Neeroeteren.

De buien worden aan het begin van de avond verwacht.

Ook het KMI verwacht fikse onweersbuien. In Nederlands-Limburg heeft het KNMI code geel afgegeven vanaf 19.00 uur, omdat er in korte tijd kans is op het zware onweersbuien en veel neerslag.

“Het zal uiteraard niet overal even lelijk doen, maar lokale schade is zeker mogelijk. Hetzij vanwege overvloedige regenval, hetzij vanwege zware windstoten”, aldus weerman Weytjens. Laat op de avond verdwijnt de kans op onweer naar Duitsland, maar zou er regionaal nog een poosje veel regen kunnen vallen.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.