GO! Middenschool Campus Van Eyck is flink aan het bewegen (video)

Vanuit de filosofie dat beweging niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook de geestelijke gezondheid en het concentratievermogen van leerlingen en leerkrachten verhoogt, lanceerde Minister van Onderwijs Hilde Crevits een oproep naar scholen om een project uit te werken dat hieraan tegemoet komt. Dit project waar GO! Middenschool Campus Van Eyck uit Maaseik op inschreef bleef niet onopgemerkt. De school is de enige in Limburg die aan het pilotproject deelneemt. Dinsdag 24 april werd het project in Cultureel Centrum Achterolmen in Maaseik gepresenteerd.

“We hebben als directie met de leerkrachten samen gekeken hoe we op onze campus dit project kunnen implementeren”, zo vertelt directeur Yvette Swillens. “Onder impuls van Ludwig Debacker en Gregory Wouters en de andere LOleerkrachten van Campus Van Eyck te Maaseik kwam er een idee uit de bus waarmee leerlingen dagelijks meer kunnen bewegen zonder daarom langer op school te blijven”, zo vervolgt ze.

“Van alle lessen wordt 5 minuten afgesnoept en verzameld om dan de vrijgekomen 35 minuten aan de middagpauze te plakken. Zo maken we het mogelijk dat onze leerlingen gedurende 40 minuten kunnen bewegen en toch nog voldoende middagpauze hebben. Nadien stappen zij weer met een fris kopje terug de klas binnen voor de namiddaglessen. Niet alleen de leerlingen maar het hele schoolteam doet mee”, aldus Yvette Swillens.

Op de campus wordt elke maandag en dinsdag enkele minuten lestijd gebruikt om de leerlingen maar ook de leerkrachten te laten bewegen. Het programma hieromtrent is met zorgvuldigheid samengesteld.

De leerlingen reageren ook enthousiast. “We doen diverse soorten van sport en dat is bijzonder prettig”, klinkt het veelal.

Zonder extra financiële inspanning of meer uren wordt er extra ruimte gecreëerd om te bewegen in een gewone lesdag.

“Na een eerste evaluatie zijn we op de Middenschool overtuigd van de meerwaarde van het project en zijn we nu reeds bezig om dit naar volgend schooljaar organisatorisch mogelijk te maken voor elke lesdag. Ook het Atheneum en het Technisch Atheneum zullen vanaf volgend jaar dit systeem invoeren zodat er op Campus Van Eyck Maaseik gedurende de hele middelbare schoolcarrière van de leerlingen extra aandacht is voor beweging”, zo besluit Yvette Swillens.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *