Hondje Beau wordt mascotte van woonzorgcentrum De Maaspoorte

De Maaspoorte in Maaseik heeft er een nieuwe mascotte bij. Beau, het lieve hondje van zorgkundige Jessy Martens, werd de mascotte van alle residenten in het woonzorgcentrum.

Al lange tijd werd er in het woonzorgcentrum De Maaspoorte gesproken over een huisdier, een knuffeltje voor de residenten. Jessy Martens bracht haar hondje mee en onmiddellijk werd dat door de bewoners aanvaard als nieuwe vriend. Bij alle dames gaat het hondje rustig op de schoot zitten, wachtend tot ze geknuffeld wordt.

Alleen tijdens het eten moet ze even in haar bench om de bewoners rustig te laten eten. Ook de residenten die eerst nog eventjes afwachtten om het lieve hondje op de schoot te nemen, zijn nu gewonnen voor de charmes van het beestje en staan te wachten om mee te doen.

In haar eigen uniform geniet Beau zienderogen van alle aandacht die ze van deze mensen krijgt.

Foto’s: Jean Dirkx

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

3 reacties op “Hondje Beau wordt mascotte van woonzorgcentrum De Maaspoorte”

 1. Geweldig initiatief van Jessy Martens. Ons mama en verschillende bewoners fleuren helemaal op als ze Beau te zien krijgen. Ze genieten van die mooie momenten met hem. Een dik plus punt voor de mensen en een dikke pluim voor Jessie en Beau.

 2. Super initiatief, Jessy! Ook ons mamaatje fleurt helemaal op met dit kleine hondje! Niet alleen voor haar maar voor tal van andere rusthuisbewoners is dit zo een mooie manier waar hun dementie, hun kleiner wordende wereld, weer een beetje verruimt. Iedereen verdient dit!
  Bedankt, Jessy, voor je inzet en een pootje voor Beau, terecht een echte mascotte!

 3. Echt een super initiatief ! Ook mijn mama vindt het helemaal geweldig.
  “Een dier opent, waar een mens gesloten is…”
  Zo mooi om te zien hoe het zorgzame, de emoties weer naar boven komen.
  Bedankt dat jullie dit doen, dikke pluim voor Jessy en iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft en een knuffel voor Beau. Hoop hem een keer te treffen in De Maaspoorte ! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.