In Bree komt een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten (video)

Na het Huis Erika Thijs in Hasselt wordt er in Bree na de zomer een tweede ‘inloophuis’ opgestart, voor mensen en hun omgeving die te maken krijgen met kanker. Initiatiefnemer is Andy Vrolijkx. Met steun van de Stad Bree is hij achter de schermen bezig met ‘Vergeet-mij-nietje’.

“Ik ben betrokken bij Levensloop Maaseik en kwam in die hoedanigheid in gesprek met burgemeester Liesbeth Van der Auwera van de Stad Bree die het idee om een inloophuis te starten warm onthaalde”, zo vertelt Andy Vrolijkx.

De locatie die men de organisatie heeft toegewezen is het gebouw op De Houborn, achter het voormalige ziekenhuis van Bree. Deze plek is echter niet voor vast. “De bedoeling is dat we een plek krijgen bij het Gezondheidscentrum of op de locatie van het voormalige ziekenhuis”, zo vervolgt de initiatiefnemer.

Vrolijkx is dan wel de aanjager van het inloophuis, hij doet dit niet alleen en kan rekenen op een grote groep vrijwilligers. “Het werven gaat redelijk goed. Mensen hebben veel interesse. We bieden dan ook opleidingen zodat men weet wat er te doen staat en men ook professioneel kan handelen”, aldus Andy.

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen dit melden bij Andy Vrolijkx.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.