Jeugdzorgcentrum wil jongeren extra steuntje in de rug geven

Jeugdzorgcentrum VZW begeleidt een 50-tal kinderen en jongeren die omwille van hun problematische opvoedingssituatie middels een gerechtelijke maatregel door de jeugdrechter aan de organisatie toevertrouwd worden. De organisatie werkt op locaties in Bree, Kinrooi en Maaseik.

In Kinrooi werkt men op Hagenhoven aan de Basdonkstraat. Hier worden kinderen tot 12 jaar begeleid. In Bree is men momenteel actief op de Peerderbaan. Vanaf medio 2019 zal het Kajo-centrum waar jongeren tussen 12 en 15 jaar worden begeleid verhuizen naar de nieuwbouw op Graevenveld. Daarnaast begeleidt men op Relindis aan de Dirk Boutsstraat in Maaseik 15-18 jarigen en is er ook nog dagcentrum ‘Het Veer’

De organisatie is op zoek naar personen, instanties en belangstellenden die de jongeren een extra steuntje in de rug kunnen geven. Voor vakantie, mobiliteit maar ook voor studiekeuze en gezondheidszorg. “Iedere dag stellen wij vast dat dergelijke basisrechten voor onze jongeren geen evidentie zijn. Een rijbewijs halen? Een gezinsvakantie? Een opleiding als verpleegkundige of kok? Orthodontie? Onze basisfinanciering laat ons toe te voorzien in begeleiding en in de belangrijkste levensbehoeften voor onze jongeren. Voor het extra duwtje in de rug dat sommigen nodig hebben om er weer bij te horen, om uitzicht te hebben op volwaardige maatschappelijke participatie rekenen we op onze sponsors en schenkers”, aldus directeur Jan Vandeberg van het Jeugdzorgcentrum.

Met de zomervakantie in aantocht wil de organisatie deze jongeren de kans bieden om te participeren aan jeugdvakanties en jeugdkampen georganiseerd door de mutualiteiten en andere jongeren- en sportorganisaties. Gemiddeld kost een jeugdvakantie 400 euro. “Graag willen we met sympathisanten in contact komen om de mogelijkheden te bespreken”, aldus Jan Vandeberg die voor meer informatie via de website van de organisatie te bereiken is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.