Kinrooi zet in op master toerisme (video en foto’s)

Woensdag 18 april vond de opening van het asperge seizoen in de gemeente Kinrooi plaats. Voor zowel de agrarische sector als voor het toerisme en de economie is de asperges een belangrijke pijler binnen de gemeente Kinrooi.

Er wordt zelfs gemeld dat men niet meer ‘asperges’ mag zeggen, maar ‘Kinrooise asperges’. “Het zou mooi zijn mocht iedereen dat doen”, aldus Jos Franssen, voorzitter van VVV Kinrooi, die hiermee wil beklemtonen dat Kinrooi dè aspergegemeente van Vlaanderen is.

Burgemeester Brouns kondigde aan dat de gemeente Kinrooi gaat inzetten op een master toerisme, waarbij er met ondernemers gewerkt gaat worden om de vrije tijdseconomie verder uit te breiden. “Deze sector is heel belangrijk voor Kinrooi. Als er samengewerkt wordt met de verschillende disciplines kan er iets moois ontstaan wat Kinrooi verder op de kaart zet”, zo verklaarde de burgemeester. “In de begroting is hier rekening mee gehouden. We gaan dit op korte termijn realiseren”, zo vervolgde hij.

Tijdens de aftrap van het nieuwe seizoen werd ook kort stil gestaan bij het wisselen van aspergekoningin. Lesly Meerten, thans aspergekoningin: “Deze tijd had ik voor geen goud willen missen”, zo reageerde ze.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *