Kinrooienaar spilfiguur in IS-proces

Negen mannen uit deze regio zijn op een terreurproces in Brussel veroordeeld als Syriëstrijders en ronselaars. Een van de verdachten, een inwoner uit Maaseik, zit achter vele aanslagen, en kreeg tien jaar cel.

Het hoofdfiguur uit dit proces, een inwoner van Kinrooi, werd eerder al veroordeeld voor terrorisme. Hij zou dit maal samen met diverse andere personen de Belgische tak van de Groupe Islamique Combattant Marocain gevormd hebben. Die Marokkaanse terreurorganisatie wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen in Casablanca en Madrid begin jaren 2000. Uit het onderzoek bleek dat er ook in Maaseik een en ander broeide.

Hij zat zijn straf uit, maar werd eind januari 2015 opnieuw opgepakt.

Samen met een tweede verdachte heeft hij vanuit een moskee in Maaseik mensen geronseld om te gaan strijden bij terreurgroep IS, weet Radio 2.

Eigenlijk had het proces midden 2016 al gevoerd moeten worden. Maar praktische problemen en procedurekwesties veroorzaakten meer dan eens vertraging.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.