Maaseik zoekt positieve ondernemers (video)

Het winkelcentrum Kloosterbempden in Maaseik is het toneel voor ‘Maaseik zoekt ondernemer’. Een vastgoedondernemer en een immobiliënkantoor uit Maaseik hebben het idee opgevat om voor twee winkelpanden ondernemers te zoeken om het winkelcentrum een extra impuls te geven. Ondernemers die zich inschrijven maken zo kans om zes maanden geen huur te betalen èn krijgen een budget om hun winkelpand in te richten.

De insteek is om op deze manier de leegstand tegen te gaan. “Dat er leegstand is, staat als een paal boven water, dat is niet anders dan in andere plaatsen. We willen echter zorgen dat er nieuwe ondernemers naar Maaseik komen omdat we merken dat er een goede boterham te verdienen valt”, zo vertelt Philippe Locht, commercieel beheerder.

“Het is niet zozeer dat de panden niet geschikt zijn maar dat de match gevonden moet worden met de juiste ondernemer. Vandaar dat we deze actie gestart zijn”, zo vult An Beenders van IMMO Beenders aan.

De actie die men in het leven heeft geroepen wil er zorg voor dragen dat men op lange termijn weer volle winkelpanden heeft. “We stellen voor beide panden een mooi pakket samen”, aldus An Beenders. “Zo hoeven ze de eerste zes maanden geen huur te betalen, krijgen ze ieder een budget van 10.000 euro om de winkel in te richten èn krijgen ze de beschikking over 500 uitrijkaarten voor de parking”, vervolgt ze.

“Er is nood aan nieuwe winkeliers, maar ook voor horeca doeleinden kan men zich inschrijven. Als men een goed businessplan weet voor te leggen, dat past binnen het concept, maakt men zeker kans”, aldus Philippe Locht.

Men hoopt dat het komend najaar de deuren van de nieuwe ondernemingen op Kloosterbempden geopend kunnen worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.