Minder milieuklachten in Weert

stadhuis gemeentehuis weert

Na een reeks van jaren waren het aantal milieuklachten dat bij de gemeente Weert werd ingediend, jaarlijks toenam, is er nu voor het eerst een daling van het aantal klachten voor milieuoverlast in Weert. Terwijl in de drie voorafgaande jaren het aantal klachten nog steeg van 277 via 241 naar 245 ín 2016, valt er in 2017 een afname te constateren. In 2017 noteerde de gemeente totaal 206 klachten. De trend dat de Weertenaren over luchtvervuiling en geluidshinder het vaakst klagen, zet zich ook in 2O17 voort.

Vorig jaar kreeg de gemeente Weert 77 klachten over stank- en geuroverlast en werd er 65 keer bij de milieudienst van de gemeente geklaagd over geluidshinder. Negentien klachten hadden betrekking op het illegaal storten of achterlaten van afval en vijf keer was er een klacht over bodemverontreiniging. Vijf klachten hadden betrekking op waterverontreiniging. Daarnaast kwamen er bij de gemeente ook nog 35 klachten binnen over algemene milieuhinder.
Het onderzoek naar de oorzaak van de verschillende milieuklachten vergde een ambtelijke inzet van totaal 450 uur.

Naast het reageren op klachten, voert de milieudienst van de gemeente Weert ook nog normale milieucontroles uit. Vorig jaar werden bijna 275 controles bij bedrijven op het naleven van de milieuvoorschriften uitgevoerd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.