Parking langs 'De Stegel' tijdelijk niet te gebruiken

Op 15 maart begon aannemer Sekoli uit As met de aanleg van de nieuwe parking naast Gemeenschapscentrum ‘De Stegel’ in Molenbeersel. Hierdoor zal het voormalig onverharde plein tijdelijk niet gebruikt kunnen worden. Als alles naar wens verloopt, is de parking eind deze maand klaar.

Begin maart zorgde Infrax voor de voorbereidende werkzaamheden in verband met de verlichting. De parking zal in waterdoorlatende klinkers gemaakt worden. In totaal zullen er 45 parkeerplaatsen en drie mindervalide parkings voorzien worden. Het is de bedoeling dat de parking eventueel ook als dorpsplein gebruikt kan worden.

Er zal eveneens een beetje groen op de parking voorzien worden: wat lage beplanting en een zevental bomen. De aannemer is volgens de aanbesteding ook verplicht om de eerste drie jaar de aanplantingen en verhardingen van het nieuwe plein te onderhouden.

De aanleg van de nieuwe parking kost € 118.529,– en zal betaald worden door het Autonoom Gemeentebedrijf Kinrooi.

Na de herinrichting van de onverharde parking zal ze terug bereikbaar zijn via de Weertersteenweg en de Slichtestraat.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *