Schrijfsel 4: Over een gratis winkelpand


Ik zat achter de computer te schrijven, viel de pc uit… Stroompanne in Neeroeteren. Gefrustreerd zoals een moderne mens is als hij even geen lamp aan kan doen, heb ik me aan het gasvuur gezet om een (te) vroege middagmaal klaar te maken.
Vogels, zuchtje wind, genieten van wat de natuur te bieden heeft (ook dat vergeet de moderne mens weleens, merkte ik).
Plots sprong het licht terug aan boven mijn hoofd, alsof ik een stripfiguur was met een idee. Ik haastte me naar de pc om verder te gaan met mijn schrijfsel… tekst kwijt… Zucht. Dan zit je daar met je idee…
Ik ging dus terug naar mijn favoriete Grenslandactueel om het artikel op te zoeken. Plots viel mijn oog op een andere tekst: Maaseik zoekt positieve ondernemers. Weg voormalig idee voor mijn schrijfsel, weg frustraties, ik zeg: feest!
Zelf ben ik ondernemer en, zoals mijn levensmotto het mij verplicht, heel positief ingesteld, want ‘alles komt goed’. Met veel interesse heb ik het filmpje dus bekeken. In het begin zat ik gewoon achter de pc, op het einde stuiterde ik zowat mijn stoel uit. Heel groot feest! Er zijn 2 winkelpanden op Kloosterbempden, het winkelcentrum dat er volgens heel wat inwoners van Maaseik misschien niet had moeten zijn, die voor een half jaar gratis worden verhuurd. Geen huur betalen, zelfs 10 000 euro budget om het pand in te richten. Wat een party!
Ik weet het uit ervaring, omdat ik op heel veel plaatsen kom om op te treden: er heerst overal leegstand. De Bollen en Zalando’s van deze wereld helpen de consument consumeren en de verkoper tandenknarsen… Iedereen ziet het, wachtend op de koerierdienst, met lede ogen aan.
Er is al wat geklaagd over dit gegeven, in Maaseik vliegen de theorieën over hoe het had moeten zijn je om de digitale oren. Maar met theorieën koop je niets! Een korting van 6 maanden huur daarentegen… en € 10000… daar zou ik me wel mee kunnen laten gaan!
Het worden spannende maanden voor een aantal ondernemers, in de hoop dat hun idee verkozen wordt voor in één van beide panden uitgewerkt te mogen worden. Ideeën als Mc Donalds werden op Facebook al geopperd. Maar nee, ik zou die hamburger links laten liggen.
Ik hoop van ganser harte dat een jonge ondernemer zijn plan kan ontplooien in het mooie Maaseik. Nog harder hoop ik dat dit de start zal zijn van een geweldige mooie en lange carrière. Of hier een hippe klerenwinkel komt, een witgoedhandelaar, speelgoedwinkel of wat dan ook: deze winkel zal Maaseik weer wat mooier maken.
Ga zo verder, Maaseik, ik geloof in jouw toekomst!
Ik stuiter nog een weekje verder tot er weer een nieuw schrijfsel aankomt. Tot dan!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *