Crisisberaad over problemen op AZC

AZC Weert

Weert voert vandaag, woensdag een crisisberaad over de problemen met criminele asielzoekers op het lokale azc die maandag zijn geëscaleerd. De gemeente gaat in overleg met Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), Openbaar Ministerie, politie en de Dienst Terugkeer & Vertrek over de aanhoudende problemen met „rovende en overlast gevende asielzoekers.”
„Elke dag moet de politie met loeiende sirenes naar het azc toe”, zei burgemeester Jos Heijmans dinsdagavond in het tv-programma Pauw. Maandag nog moest de politie met tientallen agenten uitrukken naar het azc omdat agenten bij een arrestatie vanwege winkeldiefstal belemmerd werden in hun werk. Er werden drie arrestaties verricht.

Heijmans vindt dat het COA de situatie op het azc niet in de hand heeft. Weer kampt al langer met problemen met vooral Noord-Afrikaanse asielzoekers. Volgens Heijmans zijn het economische vluchtelingen die nauwelijks kans maken op een verblijfsvergunning. In december 2016 vaardigde de burgemeester al eens een noodbevel uit om de asielzoekers rond de jaarwisseling huisarrest op te leggen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *