Elias Thys wil unief combineren met NOLIKO Maaseik

Een hele reeks feesten, interviews en vieringen in het zog van de landstitel: allemaal goed en wel, maar intussen houdt de technische staf van NOLIKO Maaseik het hoofd koel. Het is nú immers ‘money time’ om de fundamenten te gieten voor het nieuwe volleybalseizoen…

Toen we enkele weken geleden de komst van jonge belofte Simon Peeters (Rookie of the Year 2017) aankondigden, vertelden we terloops dat hij samen met o.a. Lou Kindt en Thomas Konings de ruggengraat vormde van een sterke jonge Red Dragons-lichting. Die ‘o.a.’ (onder andere) stond er niet zomaar. Er zaten in die lichting inderdaad nog meer straffe gasten. Elias Thys bijvoorbeeld.

De boomlange Elias Thys (°20 okt. 1998) werd geboren in Gijón (Spanje) maar woont intussen al jaren in Hannuit (prov. Luik). In zijn prille jeugd was hij een omnisporter. Volleybal moest een hele tijd wijken voor de zwemsport want hij leek op weg om een meer dan behoorlijke competitiezwemmer te worden, maar blijkbaar bleef de drang naar de bal te groot. En dan ging het opeens snel: einde 2016 werd hij opgeroepen voor de U21, in 2017 trok hij met de nationale juniorenselectie naar WK-kwalificatietoernooien in Kroatië en Berlijn, vorige maand eindigde hij 2e in het referendum ‘Rookie of the Year 2018’ en straks verlaat hij VBC Waremme (Borgworm) voor de kersverse kampioen van België, NOLIKO Maaseik…

Elias Thys werd bij Waremme geregeld ook wel als opposite uitgespeeld, maar is voorbestemd om in Maaseik door te groeien als middenman. Elias zal overigens het profvolleybal combineren met zijn studies revalidatiewetenschappen aan de universiteit van Luik.

NOLIKO Maaseik volhardt in zijn visie: een sterk team handhaven om opnieuw een gooi te doen naar de nationale trofeeën en ook internationaal te schitteren, en tegelijk jonge Belgische toptalenten unieke kansen bieden om met ons mee door te groeien naar de Belgische top.

@Foto Pierre Pires Madeira

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *