Rose chocolade ‘made in Kinrooi’ (video en foto’s)

In Kinrooi wordt een nieuw soort chocolade verwerkt. Bij het Chocoladeatelier wordt door Bart Van Audenhove gewerkt aan de realisatie van rose Callebaut-chocolade, een unicum. “Callebaut heeft gezocht naar enkele ambachtelijke chocolatiers en kwam zo bij mij uit”, zo vertelt Bart Van Audenhove.

In ‘zijn’ Chocolade Atelier is Bart dagelijks bezig met de meest uiteenlopende creaties. “Het liefste maak ik zaken ‘op maat’, die mensen speciaal bij me bestellen, maar ook voor de reguliere chocolade kan men hier terecht”, zo vertelt hij.

De mooie paars-rose kleur heeft op het eerste zicht niets van chocolade, maar die dat denkt komt bedrogen uit. De chocolade draagt de naam Ruby. “Iedereen kent natuurlijk de puur, melk en witte chocolade. Deze nieuwe chocolade heeft een aparte smaak, maar als je enkele kleine hapjes hebt genomen is hij erg fris en fruitig van smaak”, aldus Bart Van Audenhove die zelf ook nog niet helemaal overtuigd is van een goede verkoop van deze chocolade. “De toekomst zal dat moeten uitwijzen”, zo vervolgt hij.

Je moet natuurlijk zelf de knop omdraaien en open staan voor deze nieuwe soort chocolade. Deze fruitige chocolade, ambachtelijk gemaakt in Kinrooi is verkrijgbaar bij het Chocolade Atelier.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *