Stralende Jolien Driessens is de nieuwe Kinrooise Aspergekoningin (video en foto’s)

Het aspergeseizoen in de gemeente Kinrooi is in volle gang. Eén van de pijlers in dit seizoen zijn de Aspergefeesten. Zaterdagavond 5 mei werd tijdens een mooi georganiseerd diner met het witte goud de nieuwe Aspergekoningin voorgesteld.

De festiviteiten vonden dit jaar plaats in Molenbeersel, in een mooi verbouwde en aangeklede schuur bij het aspergebedrijf van de familie Driessens.

De Aspergefeesten werden vrijdag 4 mei afgetrapt met ‘De Dorstige Aspergefuif’. Hier kwamen om en nabij de 400 bezoekers op af. Ook het Aspergediner zaterdagavond kende een hal vol smaakvolle deelnemers. Zondag 6 mei zal er een variëteit aan activiteiten worden georganiseerd, waarbij men samenwerkt met diverse lokale organisaties.

Rond elf uur zaterdagavond werd de nieuwe aspergekoningin bekend gemaakt. Eerst werd Aspergekoningin 2017, Lesly Meerten, bedankt voor haar werk als ambassadrice van het witte goud uit Kinrooi.

Aan de hand van tips die burgemeester Jo Brouns en schepen Sylvie Vanmontfort gaven werd de nieuwe Aspergekoningin onthuld. Jolien Driessens zal de titel Aspergekoningin 2018 een heel jaar lang gaan voeren en de gemeente Kinrooi op het gebied van asperges gaan promoten.

Er werd nog lange tijd gefeest.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *