Jong en oud samen in WZC Zorgvlied

Onlangs was er in woonzorgcentrum Zorgvlied in Molenbeersel extra leven in de brouwerij. Een tiental kinderen van kinderopvang Villa Pax kwam op bezoek, kwestie van het contact met de buren levendig te houden.

Woonzorgcentrum Zorgvlied nodigde de kinderen van Villa Pax, de naburige groepsopvang van Landelijke Kinderopvang uit om de bewoners een namiddag gezelschap te houden. De twee generaties maakten uitgebreid kennis met elkaar tijdens een drie-uurtje in het WZC. Beide leefwerelden werden wat groter. Niks of niemand brengt makkelijker een glimlach op het gezicht dan de schattigheid van een spelend kind. En ook voor de kinderen werkte het spelen in een nieuwe omgeving stimulerend en wakkerde het hun nieuwsgierigheid aan.

Het woonzorgcentrum streeft ernaar om het sociaal contact met alle generaties van de buitenwereld zo groot mogelijk te maken. Zo genieten de bewoners ieder jaar van de doortocht van de kindercarnaval-stoet en het bezoek van de catechesejongeren, waarvan er trouwens een aantal nu nog komen als vrijwilliger. Ook met de allerkleinste buren van Villa Pax zijn er deze zomer nog plannen: samen met de kinderen op zomerwandeling en die laten eindigen met een kleine picknick aan de vijver bij Villa Pax.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *