Aspergebus brengt een bezoek aan telers van het witte goud

In het volle aspergeseizoen op diverse vrijdagen rijdt de aspergebus weer door de gemeente Kinrooi. Vrijdag 11 mei reed een volle bus door de gemeente Kinrooi onder begeleiding van de kersverse Aspergekoningin, Jolien Driessens.

De eerste halte was de aspergekamer. Hier bekeken de aanwezigen de aspergefilm van zaadje tot plant…… Deze film geeft een beeld over de groei van dit exclusief gewas.

Daarna werden de deelnemers verwacht op het aspergebedrijf van Leo Henckens en Carine Snijkers, waar vertelt werd over het ambacht. De liefde over de asperge schemerde door in het betoog, over de oogst van de ‘koningin der groenten’ of ‘het witte goud’ zoals wij het hier trots noemen.

Na dit bezoek stapte men terug op de bus en reden de aanwezigen naar de ‘beschermheren’ van het witte goud, in de sjöttekamer van schutterij Sint-Martinus Kinrooi. Een Marketenster bood de aanwezigen een goeie straffe aspergejenever aan. Na een informatieve film over de schutterijen en zijn folklore volgde een demonstratie kogels gieten. Vervolgens kregen de aanwezigen zelf de kans om de bölkes af te schieten.

Na deze spannende uitstap konden de aanwezigen zich laten verwennen in één van de lekkere horecazaken en stond een onvergetelijke proefbeleving te wachten: asperges op Kinrooise wijze met krielaardappeltjes en kruidenzout. Als kers op de taart hoorde er ook nog een dessert bij om dit alles lekker af te sluiten.

De aspergebus rijdt nog tweemaal:
25/05: ‘t Stampertje
8/06: ‘t Tegelhuuske
De prijs is 39 euro per persoon (exclusief drank bij het aspergediner).

Reserveren kan via +32 (0)89 56 47 36.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *