NOLIKO Maaseik haalt met Keith Pupart een stevige brok internationale ervaring

Als we indertijd eens thuiskwamen met een prima schoolrapport, kregen we een feestelijk ijsje of zo, maar ook de onvermijdelijke waarschuwing: “En nu volhouden!” In volleybal is het niet anders. Geen mens in de hele NOLIKO-familie denkt: “Och, komend seizoen mag het wat minder zijn.” Integendeel. “Nog sterker worden”, zo hoorden we de voorzitter verkondigen…

Het recept lijkt poepsimpel: behoud je beste spelers en vervang de andere door betere. Maar zó eenvoudig is dat allemaal niet. NOLIKO Maaseik meldde al enkele mooie contractverlengingen en stelde ook beloftevolle nieuwkomers voor. Nu komt het erop aan niet alleen de rekening maar ook en vooral de teampuzzel te doen kloppen. Eén aspect daarvan is de gezonde mix van jong en oud.

De komst van de Est Keith Pupart moet in die context bekeken worden. Keith Pupart (°19 maart 1985, 1m95) is een receptie/hoek-speler van vele oorlogen en met een hele brok ervaring. Van 2004 tot 2009 was hij een vaste waarde in het team Audentes/Selver Tallinn dat in die periode zowel de Estse als de Baltische Liga domineerde. Daarna trok hij naar Frankrijk, voor 4 jaar bij Rennes (beker en supercup) en 2 jaar bij Sète. De voorbije 2 jaar speelde hij bij Cuprum Lubin in de Poolse PlusLiga.

Keith werd in Estland in 2004 uitgeroepen tot beste jongere, en in 2012 tot speler van het jaar. Hij maakte uiteraard geruime tijd deel uit van de Estse nationale selectie en had nog een basisstek toen Estland in 2016 verrassend de European League won.

NOLIKO Maaseik heeft het volste vertrouwen in de toekomst van de talentrijke maar nog piepjonge Belgische beloftes die zopas werden binnengehaald. Tegelijk kiest de topclub die op drie fronten wil scoren, ook voor de broodnodige stabiliteit en ervaring van een al wat kalende Keith Pupart. Met zijn uitstraling neemt Keith veel druk weg bij zijn jongere ploegmaats, zonder hun verdere ontwikkeling en opmars af te blokken.

Foto: NOLIKO Maaseik

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *