Gezellig feestje na promotie FC Maasland NO

In de heenmatch van de eindronde eindigde de wedstrijd van FC Maasland NO in Diepenbeek op 0-0. Enerzijds een mooie uitgangspositie maar anderzijds ook een moeilijke startpositie voor de terugwedstrijd van woensdag 16 mei.

Voor de wedstrijd werd het gouden G-Team door de voorzitter Jan Vandeberg gehuldigd. De meer dan 400 supporters zorgden voor een helse sfeer met rookbommen en vuurwerk. DJ Ward en Gijs stonden garant voor de sfeermuziek en de jeugd had gezorgd voor mooie spandoeken.

Diepenbeek had toch wel indruk gemaakt in de heenwedstrijd. Maasland NO startte voorzichtig maar nam toch het initiatief in handen. Het lichte overwicht resulteerde in enkele kansen voor Maasland maar er kon helaas niet gescoord worden. Het reglement schrijft voor dat er na 90 minuten geen verlengingen gespeeld worden… dus penaltys moesten beslissen over de promotie naar tweede provinciale.

In een knotsgekke penaltyreeks werden er acht strafschoppen gemist. na de eerste reeks stond het dan ook 1-1, enkel Roy Vanfloorop mistte niet voor Maasland NO. Nadat Wout Lindmans zijn strafschop binnen knalde pakte doelman Deben de (twaalfde) elfmeter van Rondags én het promotieticket.

“Dit hadden we niet meer verwacht”, reageerde voorzitter Jan Vandeberg emotioneel. “Dit is het scenario voor een heuse thriller“. Maar als je je na de reguliere competitie plaatst voor de eindronde, moet je er ook voluit voor durven gaan. Dat hebben we gedaan. Ik ben fier op wat de groep hier de voorbije seizoenen heeft neergezet. Provinciaal jeugdvoetbal was een eerste stap, dit is de kers op de taart, zoals omschreven in het stappenplan dat wij vier jaar geleden bij de fusie uitwerkten”

Ook trainer Davy Schetz was in zijn nopjes. “Al onze doelen voor dit seizoen werden bereikt. De kaap van 48 punten ronden, minder goals slikken en beloftevolle jongeren integreren. En daar komt deze promotie als toetje.”

“We hebben bewezen dat je met een juiste mix van talent en karakter erg ver kan komen”, trad verdediger Ruben Roijakkers zijn coach bij. “Wij zijn geen supermannen, maar hebben het toch maar mooi geflikt.

Na de wedstrijd volgde onder leiding van de trainersstaf en de spelers een feest dat tot laat in de nacht duurde.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *