Zeer slecht asperges-seizoen

 

Vele personen hebben al genoten van het mooie weer de afgelopen dagen, de aspergetelers klagen echter, want door het weer groeien de asperges snel wat de prijs nadelig beïnvloedt voor hun.

“Voor AA-asperges krijg ik op de veiling nog maar 1,60 euro per kilo, terwijl dat normaal 3 euro is”, zegt aspergeteler Maarten Snijkers uit Kinrooi in HbvL. Aangegeven wordt dat dit een bijzonder slecht seizoen is.

Ook teler Johan Driessens uit Kinrooi spreekt van het slechtste seizoen in 30 jaar. “Van zolang ik al bezig ben, heb ik nog nooit zo’n slecht seizoen gehad. Normaal zouden we rond deze tijd nog 3 tot 3,5 euro per kilo moeten krijgen, maar het schommelt nu maar tussen 1,5 en 2 euro. Het is bijna het steken niet waard”, aldus Driessens bij Radio 2.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *